dimecres, 11 de juny del 2008

Estem governats per una colla d'inútils i incompetents?


No em refereixo només a la crisi econòmica , que també, sinó més aviat a les petites coses de cada dia com ara la impunitat de les manifestacions o concentracions de persones en mig del carrer per tallar el transit i fer més sonada la seva queixa. Per descomptat que no estic pas en contra del dret de manifestació. Si però que qüestiono seriosament el dret d’impedir el transit per un carrer, avinguda, carretera o autopista. Perquè una manifestació sigui admesa com a legítima crec que és del tot imprescindible que sigui pacífica i no pot ser considerada com a tal una concentració de persones, per molta raó que tinguin, que exerceixin la violència d’impedir el pas per un espai públic. Els drets d’una persona o d’un grup de persones acaben just on comencen els drets dels altres. Els polítics responsables d’aquests assumptes sembla que no pensen igual i així, a la que comença una manifestació o concentració opten per la solució per ells més fàcil: desviar el transit si és possible i si no, que s’esperin. No fa gaire temps un grup de veïns van estar interrompent un dia per setmana durant un any, el transit de les rondes a la alçada de l’Hospital de la Vall d’Hebron. Aquests senyors es podien haver manifestat a qualsevol altre lloc, a la plaça de Catalunya mateix, però no, havien de tallar el transit en una ronda hipertransitada i a hora punta. Creuen que les autoritats competents ho van impedir? Doncs no. Es van limitar a “negociar” durant un any! La quantitat de ciutadans perjudicats en tot aquest temps “tant se’ls en fot” als polítics de torn, l’important és passar per dirigents tolerants amb les famílies manifestants: com que són d’esquerres han de quedar bé amb els dèbils, deuen pensar.

Ahir tarda anava a fer una consulta important amb un altre metge, per parlar d’una pacient amb seriosos problemes, al Centre Cardiovascular Sant Jordi de Barcelona. Hi va haver una concentració de persones en mig de la Via Augusta. Quina va ser la solució? Doncs no deixar passar els cotxes i obligar-los a desviar-se, a cops de "pito" uns dos cents metres abans, per un carrer lateral. Això va aconseguir un embotellament terrible i la impossibilitat física de poder arribar al centre mèdic, a part d’una pèrdua de temps molt gran. Vostès creuen que les autoritats van pensar en els centenars i milers de ciutadans atrapats en l’atzucac? Creuen que es van posar a la pell de possibles malalts que anaven al dit centre a visitar-se o a d’altres centres mèdics de la zona? O en possibles desplaçaments urgents per a qualsevol cosa? Evidentment no.

Des de diumenge passat han estat aturats per piquets “informatius” gran quantitat de camions a La Jonquera. Avui els Mossos d’Esquadra han impedit la violència que representa no deixar utilitzar la via pública i han pogut passar una bona part de camions. Creuen realment que calia esperar tres dies per prendre aquesta mesura, quan en aquests tres dies s’han pogut fer malbé algunes mercaderies?

El dret de manifestació ha de conculcar els drets d’altres ciutadans? No em refereixo a les grans i històriques manifestacions multitudinàries anunciades molts dies abans i convocades en dies de festa, em refereixo a aquestes concentracions més o menys espontànies de gent no gaire nombrosa però que condicionen molt seriosament la vida de molts altres ciutadans. No haurien les autoritats competents d’impedir per mitjà de les forces de seguretat que s’exercís la violència d’impedir el pas per la via pública? Estem doncs governats per una colla d'inútils, demagogs i incompetents? Jo crec que molta gent tenim ja una idea clara sobre el tema.

2 comentaris:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
josep ha dit...

Totalment d'acord, malgrat que aquesta opinió pugui ser criticada pels "incompetents" (falsos progres).