dilluns, 19 de gener del 2009

Celso Albelo " Credeasi misera" I Puritani



Després d'haver descobert aquest jove tenor, no me'n puc estar de posar-vos aquest vídeo. És un audio del seu debut a Bolonya amb Els Puritans de Bellini.
Es tracta sens dubte d'una veu de tenor líric o, si voleu, líric lleuger molt bonica i que canta amb una línia encomiable sense deixar d'interpretar i dir amb passió. L'afinació és, a voltes, una mica dubtosa però és d'esperar que si treballa amb bons directors musicals i col·legues experimentats ho anirà corregint (o no). En aquesta ària puja fins el Fa natural sobreagut com aquell que no fa res. Crec que és una manera d'impressionar l'afició, aprofitant l'estrena a Bolonya, perquè s'en parli. Si pot fer-ho, ben fet que fa. Si aquest noi poleix algunes coses com l'exactitut de l'afinació i potser també la cobertura del so, se'n parlarà molt i molt en un futur gens llunyà. Caldrà seguir de la vora la trajectòria d'aquest artista.
Demà us parlaré del Concert final del 46è Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Josep, a mi em sembla que el FA natural sobreagut li queda un pel tibant, o no ?. Tu saps si vindrá a cantar al Liceu alguna ópera en els propers anys ?.
Jordi Magriñá

Josep Rumbau i Serra ha dit...

És clar que li tiba, només faltaria. Li ha de tibar molt!
No en sé res si vindrà o no al Liceu però no m'estranyaria res que vingués aviat.

Anònim ha dit...

A mí el Celso Albelo(Tenerife 1975) em sembla una veu esplèndida,bonica i amb un registre agut portentós.Crec que aquestes funcions de Bologna l'han convertit en el cantant revelació de la temporada a nivell internacional.

Josep Rumbau i Serra ha dit...

Realment és espectacular, llàstima aquests problemes d'afinació que espero solucioni perquè si no serà d'aquells que dividiran el públic.

Adriano ha dit...

Espectacular. No tengo otra cosa que decir. Estamos bajo mi punto de vista ante el mejor tenor lirico ligero del momento, muy por encima del Sr. Flórez. No solo por como canta, sino como dice, como interpreta y el color de la voz...Tuve la oportunidad de escucharle Puritanos en Coruña y realmente me fascino...

Unknown ha dit...

Hola soy mexicano aficionado a la opera, pronto iniciare formalmente mis estudios de canto, motivado por el talento que creo tener principalmente en los tonos sobreagudos que puedo llegar hasta ese fa de credeasi misera de una manera poco dificultosa y quiero opinar sencillamente que solo en la capacidad sobreaguda es superior Celso que Juan Diego, ya que Florez es muy superior en todo lo demás, técnica, interpretación, un timbre mas bello y agradable pero sobretodo el carisma que tiene. Saludos al propietario de esta pagina