divendres, 1 d’agost del 2008

Dichterliebe (Amor de Poeta) amb Hermann Prey


Primera part.


Segona part.


Tercera part.


Quarta part.

Seré uns dies fora, de vacances. Mentrestant us deixo amb bona companyia: L'Amor de Poeta de Robert Schumann sobre poesia de Heinrich Heine, amb Hermann Prey i Leonard Hokanson al piano. El cicle complet repartit en quatre parts. Enregistrament de 1985. Que el gaudiu força!

Per cert, els qui no tingueu el "Cançoner Selecte": recull de lieder dels grans mestres, traduïts al català i aplegats per Joaquim Pena, edició de 1908, l'hauríeu de buscar com sigui. Ja sé que està exhaurit però potser en alguna fira del llibre antic el podríeu trobar. Hi ha les partitures per a piano i cant amb el text original alemany i la traducció al català adaptat a la música (amb les lògiques llicències poètiques incloses). En el tercer volum hi trobareu els cicles de l'Amor de Poeta i Vida amorosa d'una dona, de R. Schumann. Totalment imprescindible!

3 comentaris:

quim ha dit...

Molt bones vacances, Josep. Realment, tens tota la raó: és una excel·lent companyia.

Ens veiem en més ocasions liederístiques.

Una abraçada

Classic Musica ha dit...

Molt de gust de conneixer'l, doctor. He trobat el seu blog per cassualitat y m'agradat molt. Jo també soc de Barcelona y ting un blog de música clássica, on he parlat de la Virginia Zeani. Disculpi si no escric amb correcció el catalá. Rebi una salutació.
Rosa

Josep Rumbau i Serra ha dit...

Hola Rosa,
Benvinguda al Blog. He vist el teu lloc que trobo molt interessant i ben documentat. Em permeto la llibertat de posar-lo en el llistat d'enllaços d'interès. Espero que ens poguem conèixer personalment aviat.
Rep una cordial salutació,