diumenge, 7 d’octubre del 2007

Concert Gluck amb Sonia Ganassi al Liceu

Fotos: Sonia Ganassi vestida de Cenerentola (Ventafocs) i el director Michele Mariotti.

Avui al Liceu he vist el Concert dedicat a C. W. Gluck amb Sonia Ganassi, mezzosoprano i la Orquestra de l'Acadèmia del Gran Teatre del Liceu, tots sota la direcció de Michele Mariotti.

El programa ha constat de diverses àries precedides de l'obertura corresponent de les òperes: Alceste, Iphigénie en Aulide, Armide i Iphigénie en Tauride.


Des del meu punt de vista, el concert no ha estat avorrit com algun conegut crític ha assegurat, ans al contrari, molt interessant. Sonia Ganassi té una bonica veu de mezzosoprano lírica del tipus "totterreny". En efecte, és ben capaç de cantar Verdi, com el darrer Don Carlo al Liceu, cantar Rossini amb lleugeresa o, en aquest cas, Gluck i fer-ho tot bé. És posseïdora d'una molt bona tècnica que li permet cantar amb una veu uniforme de dalt a baix, fer-ho a mitja veu, fer pianíssims absolutament legítims i passar al fort o molt fort sense cap dificultat aparent. L'afinació i la musicalitat són perfectes i el fraseig i la dicció denoten una gran capacitat interpretativa. Què més es pot demanar?

L'Orquestra de l'Acadèmia del G. T. L. ha exhibit un so bonic i ha tocat bé amb transparència de plans, força quan ha calgut i sempre amb sensibilitat, ben conduïda pel jove director italià Michele Mariotti que es veia bon coneixedor de la partitura.


Al final, un sol bis que ha consistit en la repetició de l'ària "Dieux puissants que je atteste!... Jupiter, lance la foudre" de Iphigénie en Aulide, que ha cantat amb contundència vocal i sensibilitat musical i dramàtica. Gran part del públic assistent que esperava l'ària "Que faro senza Euridice..." s'ha quedat amb un bon pam de nas.


Concert altament recomanable.