dimecres, 8 d’agost del 2007

Victoria de los Ángeles. Del cabello más sutil... de F. Obradors



Música para antes de dormir.
Del cabello más sutil..., de Fernando Obradors, cantado con la gracia y sensibilidad de Victoria de los Ángeles.
Buenas noches.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Coi, Doc, ara sí que m’has tocat la fibra sensible. Sempre que algú em demana per la meva cançó favorita no ho dubto: ‘Del cabello más sutil’. El problema és que pocs la coneixen i llavors em toca taral•lejar-la, amb la qual cosa l’espatllo absolutament, no cal dir-ho.
M’ha sorprès aquesta ‘lesbian version’ de De los Ángeles. Fins ara la tenia molt sentida pel Carreras i d’altres cantants masculins, als que penso que escau més (però no parlo de tècnica ni de coloratures -que no hi entenc, d'això-, sinó que em costa d’imaginar una diva besant amb devoció la boca d’una joveneta).

Anònim ha dit...

Hola Franc,

No t'escandalitzis per tan poca cosa home! Sàpigues que en música seriosa no és cap inconvenient això de canviar de gènere home/dona o al revés. De fet en moltes òperes les dones hi fan papers masculins, sobre tot si es tracta de personatges joves. Per exemple i sense anar més lluny, l'Oscar d'Un Ballo in Maschera, de Verdi, és una soprano lleugera. També el Cherubino de Les Noces de Fígaro, de Mozart és una dona, etc. No parlem d'òpera més antiga perquè llavors això era quasi una regla.
El què de veritat importa és que la cançó es canti bé, amb sentiment i a tu que l'escoltes t'arribi a dir alguna cosa.
Josep