dilluns, 16 de juny del 2008

Josep Carreras. Improvviso. Andrea Chénier



No me'n puc estar de posar-vos aquest altre vídeo de Carreras cantant l' "Improvviso" de l'òpera Andrea Chénier d'Umberto Giordano. Aquesta recital és de l'any 1990, a les Termes de Caracalla de Roma, ja totalment restablert de la seva greu malaltia. Director: Zubin Mehta.
Observeu l'apassionament de la interpretació, l'increïble fraseig i la perfecta dicció. Així és com s'ha de cantar aquesta òpera.

6 comentaris:

Paulo ha dit...

Memorável a sua interpretação de Chénier.

Josep Rumbau i Serra ha dit...

Per a mi, ha estat el millor Chénier del segle XX.

josep ha dit...

Magnífica interpretació. Josep Carreras ha estat el millor Chenier i per a mi el millor en altres papers com el Don José de Carmen. Jo feia temps que no escoltava el concert de Caracalla, i amb el temps te n'adones que els tres tenors estaven tocats per la mà de Déu.

Josep Rumbau i Serra ha dit...

Doncs si. A vegades els hem criticat però en els darrers 10-15 anys del segle XX no hi havia ningú que cantés millor dintre de la "tenorívola" corda.

Glòria ha dit...

Escoltant aquest Andrea Chénier m'agrada constatar que els comentaris que deien que el Josep Carreras, després de la malaltia, estava acabat, no tenien cap fonament. Això era dos anys després i, afortunadament, durant molts anys més hem pogut gaudir de la seva manera de cantar i de la passió i l'emoció que transmet a través de les notes.

Josep Rumbau i Serra ha dit...

Estem d'acord.